Свечено затворање: Театарска претстава „Ничија Земја“

Театарска претстава „Ничија Земја“
според филмското дело на Данис Тановиќ
Режија: Александар Морфов
во изведба на МНТ – Скопје, Македонија

Цена на билет: 500 Денари

Повеќе

20.08.2017

21:00 ч.

Поранешна касарна Генерал Михаило Апостолски - Охрид

Купи карта на интернет

Концерт Блерим Груби и Марија Вршкова

Блерим Груби, виола, Македонија
Марија Вршкова пијано, Македонија

Цена на билет: 300 Денари

Повеќе

19.08.2017

20:30 ч.

Црква Св.Софија

Купи карта на интернет

Искандар Виџаја, виолина и Ноорман Виџаја, пијано

Искандар Виџаја, виолина,
Ноорман Виџаја, пијано,
Индонезија – Германија
Гостин на ударни инструменти: Ајкут Коселерли, Турција

Цена на билет: 500 Денари

Повеќе

19.08.2017

22:00 ч.

Црква Св.Софија

Купи карта на интернет

Изложба на дела „Роберт Мусил и Првата светска војна“

Изложба на дела
„Роберт Мусил и Првата светска војна“
во соработка со Дирекцијата за култура на
Владата на Горна Австрија и Австриската амбасада во Скопје

Локација: Голем изложбен салон на Центар за култура „Григор Прличев“

Повеќе

18.08.2017

11:00 ч.

Центар за култура Григор Прличев

Дуо Алиада

Дуо Алиада, Австрија
Mихал Кнот, саксофон
Богдан Лакетиќ, хармоника

Цена на билет: 300 Денари

Повеќе

18.08.2017

20:30 ч.

Црква Св.Софија

Купи карта на интернет

Игнасио Родес, гитара, Шпанија

Игнасио Родес, гитара

Цена на билет: 400 Денари

Повеќе

17.08.2017

20:30 ч.

Црква Св.Софија

Купи карта на интернет

Рок Симфониjа – Влатко Стефановски и Камерен оркестар – Битола

Рок Симфониjа
Влатко Стефановски и
Камерен оркестар – Битола
Солисти: Михајло Трајковски-Сак, Жарко Јакимоски, Боби Мојсовски.
Диригент: Владимир Димовски
Македонија

Цена на билет: 300 Денари

Повеќе

16.08.2017

21:00 ч.

Долни Сарај

Купи карта на интернет

EЛК Камерен оркестар

EЛК Камерен оркестар, Кина

Повеќе

15.08.2017

20:30 ч.

Црква Св.Софија

Концерт Емилио Перцан и Гулијева Тамила

Завршен концерт од меѓународниот семинар по пијано
и виолина, виола и камерна музика:
Емилио Перцан, виолина, Македонија
Гулијева Тамила, пијано, Азербејџан”

Повеќе

14.08.2017

17:00 ч.

Црква Св.Софија

Александер Рамм, виолончело и Ана Одинцова, пијано

Александер Рамм, виолончело
Ана Одинцова, пијано
Русија

Цена на билет: 400 Денари

Повеќе

14.08.2017

20:30 ч.

Црква Св.Софија

Купи карта на интернет

1 2 3 6