Лилја Зилберштајн, пијано

Лилја Зилберштајн, пијано, Русија-Австрија

Цена на билет: 500 Денари

Повеќе

13.08.2017

20:30 ч.

Црква Св.Софија

Купи карта на интернет

Театарска претстава „Јами Дистрикт – најстарата нација на светот“

Театарска претстава
„Јами Дистрикт-најстарата нација на светот“
од Милена Богавац.
Режија: Кокан Младеновиќ,
во изведба на: Тиватски Центар за култура,
Битеф Театар-Белград, Тинк танк студио-Нови Сад
и Фестивалот Маск-Сегедин

Цена на билет: 400 Денари

Повеќе

13.08.2017

21:00 ч.

Центар за култура Григор Прличев

Купи карта на интернет

Вечер на македонски виолинисти

Вечер на македонски виолинисти
Kлимент Тодороски, виолина
Дино Имери, пијано
Kостадин Богданоски, виолина
Mарија Ѓошевска, пијано

Цена на билет: 400 Денари

Повеќе

12.08.2017

20:30 ч.

Црква Св.Софија

Купи карта на интернет

Проектна иницијатива „Детски свет“

Проектна иницијатива “Детски свет”
Центар за креативен развој и Арт Вивенди
во соработка со Министерство за култура и Охридско Лето

Повеќе

12.08.2017

12:00 ч.

Различни локации во градот

Ансамбл Маскерина, Франција

Ансамбл Маскерина:
Берета Себастијан, флејта
Николас Марте, теорбо
Марие Колине, виола да гамба
Франција

Цена на билет: 400 Денари (цена за 2 настани: „Ансамбл Маскерина“ и Кабаре „Зборувај тивко“)

Повеќе

11.08.2017

20:30 ч.

Црква Св.Софија

Купи карта на интернет

Кабаре „Зборувај тивко“

Тијана Ѓуричиќ, сопран, Србија
Ирина Наумовска, пијано, Македонија
Александар Будимир, хармоника, Србија
Србија / Македонија

Цена на билет: 400 Денари (цена за 2 настани: „Ансамбл Маскерина“ и Кабаре „Зборувај тивко“)

Повеќе

11.08.2017

22:00 ч.

Црква Св.Софија

Купи карта на интернет

Бенџамин Пијано Трио

Бенџамин Пијано Трио
Eмир Имеров, виолина, Германија
Aлександер Кагановски-виолончело, Швајцарија
Ваг Папиан, пијано, Израел

Цена на билет: 400 Денари

Повеќе

10.08.2017

20:30 ч.

Црква Св.Софија

Купи карта на интернет

Загребски пиано квинтет, Хрватска

Илин-Диме Димовски, контрабас
Федерико Ловато, пијано
Хрвоје Филипс, виола
Никола Јовановиќ, виолончело
Алина Губајдулина, виолина

Цена на билет: 300 Денари

Повеќе

09.08.2017

20:30 ч.

Црква Св.Софија

Купи карта на интернет

Мултимедијален проект – Драган Спасески Охридски

Мултимедијален проект

Драган Спасески ОХРИДСКИ

човек е трепет
и ангелот трепет е
а ти Боже мој….

Повеќе

08.08.2017

22:00 ч.

Црква Св.Софија

Оптина Пустина, машки манастирски хор

Oптина Пустинa, машки манастирски хор, Русија
Диригент: Aлександер Семенов
Солисти: Владимир Милер-басопрофондо,
Сања Керкез-сопран (Србија),
Иван Томашев-бас (Србија),
Милена Арсовска-сопран (Македонија)

Цена на билет: 500 Денари

Повеќе

08.08.2017

20:30 ч.

Црква Св.Софија

Купи карта на интернет

1 2 3 4 6