Новости

04.03.2019

10:21

Националната установа „Охридско лето“ приреди ново уметничко доживување за љубителите на класичната музика преку концертот на…

Повеќе

28.02.2019

14:42

Фестивалот „Охридско лето“ за љубителите на уметноста викендов носи ново музичко доживување преку…

Повеќе

22.02.2019

09:08

Младата руската пијанистка со светска слава, Злата Чочиева, на 3 март ќе одржи концерт во рамките на фестивалската програма на …

Повеќе

11.02.2019

15:30

Според програмата на Министерството за култура од годишнитe конкурси за проекти од национален интерес во културата за 2019 година, за реализација на …

Повеќе

13.01.2019

10:52

Бура од емоции и вистинско уживање во класичната музика приредија синоќа младите српски солисти, мецосопранот …

Повеќе

09.01.2019

12:51

Концертот на српските солисти Александра Петровиќ и Стеван Каранац кои на 12 јануари ќе настапат во рамките на фестивалот „Охридско лето“ заедно со Српскиот камерен оркестар, заради ниските зимски температури, наместо во …

Повеќе

04.01.2019

13:09

Фестивалот „Охридско лето“ на 12 јануари ќе организира концерт на класична музика на кој ќе настапат младите српски солисти Александра Петровиќ и Стеван Каранац заедно со …

Повеќе

19.12.2018

11:05

Еден од најоригиналните изведувачи на денешната класична музичка сцена, италијанскиот пијанист …

Повеќе

13.12.2018

12:14

Пијанистот Емануеле Арчиули, еден од најоригиналните и интересните изведувачи на денешната класична музичка сцена ќе настапи во…

Повеќе

12.11.2018

11:35

Светски познати млади музичари, но сепак скромни и блиски со публиката, не само преку музицирањето, туку и во непосредниот контакт. Такви се покажаа пијанистот …

Повеќе
1 2 3 24