Новости

09.04.2018

08:54

„Нашата цел е фестивалот годинава да ги сруши рекордите во посетеност“ – Вренцовска

Повеќе

24.03.2018

08:36

Н.У „Охридско Лето“ соопшти дека го раскина договорот со музичкиот селектор Ѓорѓи Цуцковски, режисерот Александар Поповски и професорот Васо Ристов од ФМУ нови селектори на Фестивалот…

Повеќе

17.03.2018

08:32

Навистина добивме помалку средства од бараните, но тоа ќе го надоместиме на друг начин, вели директорката на Охридско лето Сузана Вренцоска

Повеќе

26.01.2018

12:55

Еко Клуб ПЛУС ДОО Битола е водечка комунална компанија во регионот на југозападна Македонија и пошироко на Балканскиот полуостров. Постои веќе 27 години и е прва приватна комунална компанија во Македонија. Основни дејности се еколошки и…

Повеќе

29.12.2017

17:32

Виното е повеќе од само обичен производ. Виното е приказна која раскажува за почвата, сонцето, ветерот – за земјата каде е создадено, виното е приказна која ја пренесува енергијата на луѓето кои учествувале во неговото…

Повеќе

22.11.2017

12:47

Фестивалот Охридско Лето жали за големата загуба, смртта на светската оперска легенда Дмитри Хворостовски, кој ќе остане…

Повеќе

21.08.2017

15:40

Годинешното 57-то „Охридско лето“ измина во знакот на беспрекорна реализација, полни гледалишта, позитивни критики и задоволни уметници, изјави на завршната прес-конференција директорката на фестивалот „Охридско лето“ , Сузана Вренцовска, додавајќи…

Повеќе

20.08.2017

12:03

„Охридско лето“ и СВР Охрид информираат дека дел од улицата „Кленоец“ поточно на потегот околу поранешната воена касарна во Охрид ќе биде затворена за сообраќај денеска од 19 часот до завршувањето на театарската претстава „Ничија земја“…

Повеќе
1 2 3 4 11