14.08.2017

17:50

Воодушевена од приемот на публиката на „Охридско лето“ на нејзиниот концерт што се одржа синоќа во црквата „Света Софија“, врвната пијанистка…

Read more

14.08.2017

12:24

Во рамките на фестивалот „Охридско лето“ денеска ќе се одржи завршен концерт од Меѓународниот семинар по пијано и виолина, виола и…

Read more

14.08.2017

12:14

Концерт на виолончело и пијано ќе се одржи вечерва во црквата „Света Софија“ со почеток во 20 часот и 30 минути во рамките на фестивалот „Охридско лето“…

Read more

14.08.2017

11:54

Документарната претстава за најстарата нација на светот, „Јами Дистрикт“ одиграна по 19-пат, но првпат во рамките на фестивалот „Охридско лето“…

Read more

14.08.2017

08:30

Со решение на министерот за култура Роберт Алаѓозоски, сменет е претседателот на ОУ на Меѓународниот музичко сценски фестивал “Охридско лето”, …

Read more

13.08.2017

14:11

Театарската претстава „Ничија земја“ во изведба на Македонски народен театар што ќе го затвори годинешното 57-мо издание на фестивалот „Охридско лето“, наместо во предворјето на црквата „Света Софија“, ќе се одигра на просторот од…

Read more

13.08.2017

10:30

Феноменален концерт со избрани дела од познати композитори приредија на фестивалот „Охридско лето“ македонските виолинисти Костадин Богданоски и Климент Тодороски придружувани од…

Read more

13.08.2017

09:53

Во рамки на драмската програма на „Охридско лето“ вечерва ќе се одигра театарска претстава „Јами Дистрикт – најстарата нација на светот“ од Милена Богавац, а во…

Read more

13.08.2017

09:41

„Охридско лето“ вечерва ќе донесе концерт на пијано. Во црквата „Света Софија“ ќе настапи руско-австриската пијанистка Лилја Зилберштајн.
На програмата се…

Read more

12.08.2017

17:57

Учесниците од проектот „Детски свет“ што денеска настапија на сцената Долни Сарај во рамките на фестивалот „Охридско лето“ го вкусија надалеку познатиот охридски ѓеврек од „Жито леб“, компанија за производство на леб и бели печива чии производи се пласираат не само во Македонија, туку…

Read more
1 2 3 4 5 11