Новости

06.07.2020

13:47

Славниот Енио Мориконе и нашата врвна обоистка Гордана Јосифова-Неделковска приредија вистинско уметничко уживање на 49-то Охридско …

Повеќе

06.07.2020

11:14

Големите уметници оставаат големи дела зад себе по кои вечно ќе ги паметиме и после нивната смрт. Ќе им бидеме вечно благодарни за гламурор и уметничката вредност која ја оставиле на …

Повеќе

29.03.2020

16:07

Светот на уметноста се збогува со еден од најголемите светски уметници на денешницата. Фестивалот Охридско Лето жали за големата загуба, смртта на светски познатиот полски композитор и диригент Кшиштоф Пендерецки кој почина денеска на 86 години, по долга …

Повеќе

05.02.2020

12:20

Линк од информација за објавување на Кодекс на административни службеници

Повеќе

17.12.2019

13:32

Театарот за деца и младинци од Скопје денеска во Охрид  ја одигра куклената претстава „Тоби“ од Флоријан Зденек, во режија на Драгослав Тодоровиќ, а во организација на Националната установа „Охридско лето“ …

Повеќе

13.12.2019

20:24

Во организација на Националната установа „Охридско лето“, во вторник, на 17 декември со почеток во 12 часот, Театарот за деца и младинци од Скопје ќе ја одигра детската куклена …

Повеќе

31.10.2019

08:55

Фестивалот „Охридско лето“ синоќа во црквата „Света Софија“ во Охрид организира работилница на тема „Ритамот-Движењето, Музиката-Дишењето“ со познатиот …

Повеќе
1 35 36 37 38