Новости

22.01.2021

13:54

Со огромно жалење Охридско лето изразува сочувство до фамилијата, пријателите, колегите…

Повеќе

08.12.2020

14:24

ПОПОВИЌ: Оваа награда за нас е голем мотив да продолжиме и понатаму да ја …

Повеќе

04.12.2020

16:57

Советот на Општина Охрид на денешната 52-ра седница донесе Предлог одлука за доделување на посебно признание на НУ „Охридско лето“ за достигнувања во …

Повеќе

03.12.2020

23:33

Со огромно жалење Охридско лето изразува сочувство до фамилијата, пријателите, колегите…

Повеќе

28.11.2020

11:59

Фестивалот Охридско Лето жали за големата загуба, смртта на нашиот голем пријател и уметник д-р Драган Спасески-Охридски …

Повеќе

08.10.2020

10:26

Голема благодарност до сите љубители на музичката уметност и сите читачи на концертните приказни од фестивалската приказна „Охридско лето“, 2020 година…

Повеќе

08.10.2020

10:03

Голема благодарност до сите љубители на музичката уметност и сите читачи на концертните приказни од фестивалската приказна „Охридско лето“, 2020 година…

Повеќе

08.10.2020

09:35

Почитувани!
Ви се обраќам, со особена почит, за вашето следење на фестивалот и вашата поддршка, многу значајни за уметниците – изведувачи, но и за мене – како нивни …

Повеќе

02.09.2020

08:40

И покрај пандемијата, уметниците на фестивалот Охридско лето и годинава имаа прилика да ја …

Повеќе

31.08.2020

10:38

Со театарската претстава „Бог на масакрот“ во изведба на НУ Турски театар Скопје, вчеравечер на сцената „Долни Сарај“ беше спуштена завесата на …

Повеќе
1 43 44 45 46