Настани кои

следуваат

Гудачки квинтет на Загребска Филхармонија

Гудачки квинтет на Загрепската филхармонија

Владимир Костов-прва виолина (кг)
Дуња Бонтек-втора виолина
Александар Јакопанец-виола
Паскал Краповски (кг) -виолончело
Илин – Диме Димовски-контрабас
Соло виолина – Александар Иванов
Александар Јакопанец-виола

Цена за билет – 400 денари

Повеќе

26.07.2021

21:00 ч.

Црква Св.Софија

Гулсин Онај, пијано, Турција

Ѓулсин Онај свири пијано од три годишна возраст, а првиот рецитал на Турското радио  го има уште на шест годишна возраст. Со специјална државна стипендија учи со…

Цена за билет – 500 денари

Повеќе

27.07.2021

21:00 ч.

Црква Св.Софија

Концерт „Танец и Ладо под ѕвездите“

Н. У. Ансамбл за народни игри и песни „Танец“ – Скопје
Република Северна Македонија

Ансамбл на народни игри и песни на Хрватска „Ладо“
Република Хрватска

Цена за билет – 500 денари

Повеќе

28.07.2021

22:00 ч.

Антички Театар

Концерт на камерниот оркестар на МММ „Саша Николовски Ѓумар“

Камерниот оркестар на Музичката младина на Македонија постои 35 години и е основан како прв сегмент на Летниот музички камп на МММ во Охрид во…

Цена за билет – 300 денари

Повеќе

28.07.2021

20:00 ч.

Црква Св.Софија

„Театро ала мода„ Барокен ансамбл, Холандија

Барокен ансамбл „Teatro Alla Moda”

Лилија Славну-барокна виолина
Диего Надра-барокна обоа
Џошуа Четам-виола да гамба
Цветанка Созовска- чембало

Цена за билет – 400 денари

Повеќе

29.07.2021

21:00 ч.

Црква Св.Софија

Италијанска вечер, Алесандро Фантони, тенор и Џорџо Мартано, пијано

Алесандро Фантони е роден во Џенова, студирал на Академијата за опера при операта во Цирих, Швајцарија, а се усовршувал со Роберто Сервиле. Дебитирал покрај него како…
Џорџо Мартано е пијанист и чембалист. Студира и дипломира во Италија, а за време на студиите се стекнува со искуство како корепетитор на соло пејачи со…

Цена за билет – 500 денари

Повеќе

30.07.2021

21:00 ч.

Црква Св.Софија

Француска вечер, Елоиз Карлин-Џонс, харфа, Франција

Високо оценета од музичката критика за „јасноста и умешноста на звукот“, Елоиз Карлеан-Џонс е млада…

Цена за билет – 400 денари

Повеќе

31.07.2021

21:00 ч.

Црква Св.Софија

Инва Мула, сопран, Генц Тукиќи, пијано, Албанија

Инва Мула важи за една од најзначајните сопрани на денешницата. Родена во …
Албанско-францускиот пијанист и композитор Генц Тукичи дипломира на Конзерваториумот во…

Цена за билет – 500 денари

Повеќе

01.08.2021

21:00 ч.

Црква Св.Софија

Театарска претстава „Вечера за глупаци“

„Вечера за глупаци“
Од Францис Вебер
Режисер: Ирена Стеријовска

НУ „Театар Комедија“ , Скопје – Р.С.Македонија

Цена за билет – 300 денари

Повеќе

02.08.2021

21:00 ч.

Долни Сарај

„Нашата вечер во Охрид“ Иван Босиљчиќ, Србија

Повеќе од една деценија драмскиот уметник и признат актер Иван Босиљчиќ, покрај богатата театарска и интернационална филмска кариера е посветен на изведбата на авторски поетски проекти. Голем почитувач на…

Цена за билет – 800 денари

Повеќе

03.08.2021

21:00 ч.

Долни Сарај

1 2 3