Настани кои

следуваат

„ТЕРЕМ“ КВАРТЕТ

Основан во 1986 година од страна на студенти од фолклорно-инструменталниот оддел на државниот конзерваториум „Николај Римски-Корсаков“ во Санкт Петербург, квартетот „Терем“ низ годините станува еден вид симбол на …

Повеќе

22.07.2019

21:00 ч.

Црква Св.Софија

Купи карта на интернет

Стефан Миленковиќ-виолина; Владимир Милошевиќ-пијано

Стефан Миленковиќ во Србија ги носи титулите за Уметник на векот, Најхумана личност, Личност на годината и е еден од најпознатите уметници кој гради кариера на …
Владимир Милошевиќ важи за еден од најистакнатите српски пијанисти на неговата генерација. Дипломирал и магистрирал на Универзитетот во …

Повеќе

23.07.2019

21:00 ч.

Црква Св.Софија

Купи карта на интернет

Денис Шаповалов – виолончело Александер Вершинин – пијано

За Денис Шаповалов познатиот Мстислав Ростропович  ќе рече: „Брилијантен талент! Треба да биде горд на својот талент“. Она што го издвојува Шаповалов од останатите надарени виолончелисти во светот е …
Рускиот пијанист Александер Вершинин е роден во 1965 година во Москва. Дипломира и магистрира со почести на Московскиот конзерваториум по што му е доделено професорско место. Веќе 25 години тој предава не само на …

Повеќе

24.07.2019

21:00 ч.

Црква Св.Софија

Купи карта на интернет

Театaрска претстава Бакхи – Краток преглед на распадот по Бакхи од Еврипид Режисер: Игор Вук Торбица

Меѓу преостанатите и сочувани грчки трагедии на Еврипид, Бакхи се издигнува заради неколку тематски и формални причини, но можеби најважна е таа што …

Повеќе

25.07.2019

21:00 ч.

Центар за култура Григор Прличев

Купи карта на интернет

ЕЛЕНА ПАПАНДРЕУ – гитара

Папандреу настапува во повеќе од 40 земји во Европа, Северна и Јужна Америка, а како една од уметниците на програмата „Нови ѕвезди“ на Асоцијацијата на концертни …

Повеќе

26.07.2019

21:00 ч.

Црква Св.Софија

Купи карта на интернет

Театарска претстава „НЕСООДВЕТНО ЗА НА РАБОТА“ Од: Луси Кирквуд Режисер: Доналд Ворен Мофет

Современата британска драматургија е карактеристична по отвореноста кон различните тематски дискурси, и без исклучок  инсистира на …

Повеќе

27.07.2019

21:00 ч.

Центар за култура Григор Прличев

Сихана Бадивуку-Хоџа-виолина Маја Кастратовиќ-пијано

Виолинистката Сихана Бадивуку-Хоџа  се смета за една од најпрефинетите музички уметници од т.н. средна генерација. Потекнува од музичко семејство и со …
Маја Кастратовиќ е родена во Скопје каде го завршува основното музичко училиште во МБУЦ „Илија Николовски-Луј“ во класата на проф. Слаѓана Јовановиќ, а го продолжува во Централното …

Повеќе

27.07.2019

21:00 ч.

Црква Св.Софија

Купи карта на интернет

Украинска вечер – Разновидна екстраваганција во музичката кошница Божена Корчинска- украинска надолжна флејта Богдан Кожушко-хармоника

Дуото Корчинска – Кожушко ќе изведат несекојдневна програма насловена како: „Разновидна екстраваганција во музичката кошница“. Тие се редок инструментален состав – украинската надолжна …

Повеќе

28.07.2019

21:00 ч.

Црква Св.Софија

Купи карта на интернет

КАМЕРЕН ОРКЕСТАР НА МММ “САША НИКОЛОВСКИ ЃУМАР”; Уметнички раководител/ диригент: Олег Кондратенко

Камерниот оркестар на Музичката младина на Македонија постои повеќе од 32 години и е основан како прв сегмент на Летниот музички камп на МММ во Охрид во 1986 година. Овој ансамбл е прв и единствен од …

Повеќе

29.07.2019

21:00 ч.

Црква Св.Софија

Купи карта на интернет

Инва Мула-сопран; Дешира Ахмети- сопран; Ѓорѓи Цуцковски- тенор; Генц Тукичи-пијано

Инва Мула важи за една од најзначајните сопрани на денешницата. Родена во …
Ѓорѓи Цуцковски дипломира на Факултетот за музичка уметност во Скопје, а специјализира кај проф. Оливера Миљаковиќ во Виена. Магистрира соло пеење во …

Повеќе

30.07.2019

21:00 ч.

Црква Св.Софија

Купи карта на интернет

1 2 3 4 5