Настани кои

следуваат

ДУО АВСТРИЈА

Родена е во Виена, Австрија во израелско-австриско семејство, Тимна Брауер првите години од животот ги минува во Париз. Матурира во француската гимназија во Виена, а продолжува да студира гитара, пијано и соло пеење на …
Роден во Израел, Елијас Меири започнува да учи пијано на пет годишна возраст. Како резултат на неговиот апсолутен слух, многу бргу ја совладува уметноста на импровизација. Димпломира на …

Повеќе

31.07.2019

21:00 ч.

Предворје на црква Св.Софија

Купи карта на интернет

КВАРТЕТ ГИТАРИ „АИГЕТА“ Франсоа Соњи- Александер Дел Фа- Филип Лоли- Оливије Фаутрат

Гитарскиот квартет „Аигета“ е основан во 1979 година во Монте Карло и првиот јавен настап го има во 1980. Сепак, интернационалната кариера членовите  на квартетот ја започнуваат со изведбата …

Повеќе

01.08.2019

21:00 ч.

Црква Св.Софија

Купи карта на интернет

Театарска претстава „Сон на летната ноќ“ од Вилијам Шекспир режисер: Џон Блондел

Рускиот драмски театар Караганда именуван по Станиславски

Големата драма на Шекспир е комична медитација за мистеријата на љубовта, како и фестивалска слава на …

Повеќе

02.08.2019

21:00 ч.

Долни Сарај

Купи карта на интернет

ГУДАЧКИ КВАРТЕТ „ДИСОНАНС“

Музичарите од гудачкиот квартет „Дисонанс“ за прв пат се собрале поради изведба на дело за гудачки квартет од словенечкиот композитор Лојзе Лебич во 2014 година. Тоа било премиера на делото кое било …

Повеќе

03.08.2019

21:00 ч.

Црква Св.Софија

Купи карта на интернет

Влатко Стефановски-гитара; Мирослав Тадиќ-гитара

Влатко Стефановски е македонски рок, поп и џез музичар, основач на „Влатко Стефановски Трио“, и еден од основачите на …
Мирослав Тадиќ е гитарист виртуоз и професор на престижниот универзитет „Кал Артс“ во САД, но на овие простори е без сомнение најпознат како …

Повеќе

04.08.2019

21:00 ч.

Антички Театар

Купи карта на интернет

Самостојна изложба „БРАНОВИ И МИСЛИ“ – Наташа Попоска Карче

Д-р Наташа Попоска Карче е родена 1972 година во Охрид. Стоматолог по професија, од 2013 година, почнува да го моделира и создава својот ликовен и …

Повеќе

04.08.2019

19:00 ч.

Предворје на црква Св.Софија

ЈОНЕЛА ГОЛЕМИ –флејта Мерита Реџа Тершана-пијано

Јонела Големи дипломирала на отсекот за флејта на Универзитетот во Тирана, по што во 1997 година заминува на студии во Париз каде на Конзерваториумот работи под менторство на …
Критиката, публиката и медиумите ја сметаат Мерита Реџа Тершана за една од најактивните уметници на албанската територија,  и таа  продолжува да гради кариера полна со нови достигнувања. Добитничка е на импресивна бројка на национални награди како – Изведувач на годината на …

Повеќе

05.08.2019

21:00 ч.

Црква Св.Софија

ВИОЛЕТА ЕГОРОВА-пијано

Родена во Краснобар, Виолета Егорова започнала да свири пијано на четири годишна возраст, дебитирајќи со целовечерен рецитал кога имала 12 години. Образованието го почнува во Централното училиште за талентирани деца во Москва, а продолжува на …

Повеќе

06.08.2019

21:00 ч.

Црква Св.Софија

Дуо Гелебешеви

Уште од периодот на почетоците на своето делување во 2001 година, пијано дуото Гелебешеви составено од Катерина Гелебешева – Костадиновска и Глигор Гелебешев се промовираа како ансамбл со ретка виталност и …

Повеќе

07.08.2019

21:00 ч.

Црква Св.Софија

Мултимедијален проект на Драган Спасески Охридски „Спокоен сум ко врвот….Не прашувам зошто сум се извишил“

Драган Спасески Охридски e роден 1960 година по професија доктор-специјалист ортопедски хирург, во 2019 година прославува 30 години јубилеј, од првиот самостоен …

Повеќе

08.08.2019

21:00 ч.

Црква Св.Софија

1 2 3 4 5