Кабаре „Зборувај тивко“

Тијана Ѓуричиќ, сопран, Србија
Ирина Наумовска, пијано, Македонија
Александар Будимир, хармоника, Србија
Србија / Македонија

Цена на билет: 400 Денари (цена за 2 настани: „Версајско Барокно Трио“ и Кабаре „Зборувај тивко“)

Повеќе

11.08.2017

22:00 ч.

Црква Св.Софија

Купи Карта

Проектна иницијатива „Детски свет“

Проектна иницијатива “Детски свет”
Центар за креативен развој и Арт Вивенди
во соработка со Министерство за култура и Охридско Лето

Повеќе

12.08.2017

12:00 ч.

Различни локации во градот

Вечер на македонски виолинисти

Вечер на македонски виолинисти
Kлимент Тодороски, виолина
Дино Имери, пијано
Kостадин Богданоски, виолина
Mарија Ѓошевска, пијано

Цена на билет: 400 Денари

Повеќе

12.08.2017

20:30 ч.

Црква Св.Софија

Купи Карта

Лилја Зилберштајн, пијано

Лилја Зилберштајн, пијано, Русија-Австрија

Цена на билет: 500 Денари

Повеќе

13.08.2017

20:30 ч.

Црква Св.Софија

Купи Карта

Театарска претстава „Јами Дистрикт – најстарата нација на светот“

Театарска претстава
„Јами Дистрикт-најстарата нација на светот“
од Милена Богавац.
Режија: Кокан Младеновиќ,
во изведба на: Тиватски Центар за култура,
Битеф Театар-Белград, Тинк танк студио-Нови Сад
и Фестивалот Маск-Сегедин

Цена на билет: 400 Денари

Повеќе

13.08.2017

21:00 ч.

Центар за култура Григор Прличев

Купи Карта

Концерт Емилио Перцан и Гулијева Тамила

Завршен концерт од меѓународниот семинар по пијано
и виолина, виола и камерна музика:
Емилио Перцан, виолина, Македонија
Гулијева Тамила, пијано, Азербејџан”

Повеќе

14.08.2017

17:00 ч.

Црква Св.Софија

Александер Рамм, виолончело и Ана Одинцова, пијано

Александер Рамм, виолончело
Ана Одинцова, пијано
Русија

Цена на билет: 400 Денари

Повеќе

14.08.2017

20:30 ч.

Црква Св.Софија

Купи Карта

EЛК Камерен оркестар

EЛК Камерен оркестар, Кина

Повеќе

15.08.2017

20:30 ч.

Црква Св.Софија

Рок Симфониjа – Влатко Стефановски и Камерен оркестар – Битола

Рок Симфониjа
Влатко Стефановски и
Камерен оркестар – Битола
Солисти: Михајло Трајковски-Сак, Жарко Јакимоски, Боби Мојсовски.
Диригент: Владимир Димовски
Македонија

Цена на билет: 300 Денари

Повеќе

16.08.2017

21:00 ч.

Долни Сарај

Купи Карта

Игнасио Родес, гитара, Шпанија

Игнасио Родес, гитара

Цена на билет: 400 Денари

Повеќе

17.08.2017

20:30 ч.

Црква Св.Софија

Купи Карта

1 3 4 5 6