Новост

Полска вечер на „Охридско лето“

01.08.2017

SHARE

Please follow and like us:
Instagram
Во рамките на традиционалната Полска вечер на фестивалот „Охридско лето“ вечерва концерт ќе одржи Варшавскиот хармоникашки квинтет.
На програмата на вечершаниот концерт што ќе се одржи во црквата „Света Софија“ со почеток во 20 часот и 30 минути се дела од Дворак и Пјацола.
Овој квинтет го сочинуваат виолинистките Марија Маховска-Залах- и Јустина Баран, Марек Чех на виола, виолончелистката Александра Охар- Справка, како и Клаудиуш Баран на  хармоника и бандонеон.
.
.
.