Новост

Интернационалниот професор по пијано Коли Карл Андреас им го пренесе искуството на идните пијанисти

18.07.2019

SHARE

Please follow and like us:
Instagram

Семинар по пијано со интернационалниот професор по пијано Коли Карл Андреас од Швајцарија се одржа во текот на изминатите седум дена во рамките на фестивалот „Охридско лето“ а со поддршка на Музичката младина на Република Северна Македонија.

Извонредниот професор по пијано Коли Карл Андреас им го предаде своето искуство на средношколци и студенти кои се усовршуваат на пијано од Германија, Швајцарија, Косово и Република Северна Македонија.

Во текот на семинарот што се одржа во Основното музичко училиште „Методи Патче“,  младите и талентирани пијанисти ја покажаа и својата досегашна стекната практика, а ги усовршуваа и техниките  на изведба и избор на дела. За стекнатата обука кај реномираниот професор, тие добија и дипломи.