Новост

И СО ПОМАЛКУ ПАРИ НА ОХРИДСКО ЛЕТО ЌЕ ДОНЕСЕМЕ ВРВНИ УМЕТНИЦИ, ВЕЛИ ДИРЕКТОРКАТА ВРЕНЦОСКА

17.03.2018

SHARE

Please follow and like us:
Instagram

Годинава Охридско лето доби 23 милиони денари од Министерството за култура, за разлика од лани кога доби 30,5 милиони денари, а директорката на фестивалот Сузана Вренцоска вели дека ќе донесат врвни уметници и со помалку пари од тие што ги барале.

„Иако програмата на годинешново Охридско лето се подготвува, најавуваме дека на охридските сцени летово ќе имаме прилика да видиме уметници од музичкиот и драмскиот свет кои се во самиот врв во светот. Нивните имиња ќе бидат соопштени кога ќе дојде време за тоа, но знаеме дека тие се врв во уметноста”, вели Вренцоска.

И покрај поголемиот буџет, ланското издание на Охридско лето се смета за едно од најбледите.

„Навистина добивме помалку средства од бараните, но тоа ќе го надоместиме на друг начин. Ние обезбедуваме и сопствени средства од продажба на билети, но и преку спонзорство. Можам да ви кажам дека кај спонзорите постои подготвеност финансиски да нѐ поддржат,со цел на фестивалот летово да видиме врвни музички и драмски имиња од земјава и од странство”, вели Вренцоска.

И СО ПОМАЛКУ ПАРИ НА ОХРИДСКО ЛЕТО ЌЕ ДОНЕСЕМЕ ВРВНИ УМЕТНИЦИ, ВЕЛИ ДИРЕКТОРКАТА ВРЕНЦОСКА