Новост

„Тиквеш“ им подари ракија на кинеските музичари

17.08.2017

SHARE

Please follow and like us:
Instagram

Музичарите од Камерниот оркестар ЕЛК од Кина кои поминаа илјадници и илјадници километри за да настапат на фестивалот „Охридско лето“, ја добија надалеку познатата жолта ракија „ВС“ од винарската визба „Тиквеш“ како подарок од фестивалот.

Во април 2014 година, жолтата лозова ракија со ознака “ВС” на винарската визба “Тиквеш” беше наградена со златен медаљ за виок квалитет на меѓународниот натпревар на вина и жестоки пијалоци одржан во Пловдив. Оваа ракија, со јачина од 45 степени, се произведува на природен начин, од гроздов дестилат кој стареел повеќе од пет години, чуван во дабови буриња.

На винарската визба „Тиквеш“ и’ припаѓа голем удел во создавањето, негувањето и промоцијата на македонското вино и ракија.