Новости

28.11.2020

11:59

Фестивалот Охридско Лето жали за големата загуба, смртта на нашиот голем пријател и уметник д-р Драган Спасески-Охридски …

Повеќе

08.10.2020

10:26

Голема благодарност до сите љубители на музичката уметност и сите читачи на концертните приказни од фестивалската приказна „Охридско лето“, 2020 година…

Повеќе

08.10.2020

10:03

Голема благодарност до сите љубители на музичката уметност и сите читачи на концертните приказни од фестивалската приказна „Охридско лето“, 2020 година…

Повеќе

08.10.2020

09:35

Почитувани!
Ви се обраќам, со особена почит, за вашето следење на фестивалот и вашата поддршка, многу значајни за уметниците – изведувачи, но и за мене – како нивни …

Повеќе

02.09.2020

08:40

И покрај пандемијата, уметниците на фестивалот Охридско лето и годинава имаа прилика да ја …

Повеќе

31.08.2020

10:38

Со театарската претстава „Бог на масакрот“ во изведба на НУ Турски театар Скопје, вчеравечер на сцената „Долни Сарај“ беше спуштена завесата на …

Повеќе

30.08.2020

11:40

Музичката програма на 60-тото издание на фестивалот „Охридско лето“ вчеравечер беше затворена со премиерна изведба на …

Повеќе

30.08.2020

09:41

Со претставата „Бог на масакарот“ во изведба на НУ „Турски театар“ од Скопје се спушта завесата на годинешното јубилејно 60-то по ред издание на Фестивалот „Охридско лето“. Улогите ги толкуваат Сузан …

Повеќе

29.08.2020

10:58

Прекрасна духовна атмосфера владееше вчеравечер во предворјето на црквата „Света Софија“ каде во рамките на фестивалот…

Повеќе

29.08.2020

09:51

На програмата на Охридско лето денеска, ден пред Свеченото затворање на годинешното јубилејно издание, ќе се одржи концертот „Музички пријателства“ на македонската обоистка, Гордана Јосифова – Неделковска. Како гости на концертот со уметничката ќе настапат …

Повеќе
1 2 3 45