Новост

Витрините на „Охридско лето“ побогати за уште едно признание

27.07.2017

SHARE

Please follow and like us:
Instagram
Националната установа „Охридско лето“ упатува благодарност до Организацијата  за турска култура во чии рамки работи Младинскиот камерен оркестар „Турксој“  кој синоќа настапи на фестивалската сцена.
 
Признанието е само едно од низата кои ги красат витрините на дирекцијата на „Охридско лето“,  кое во своето 57-годишно постоење работи на промоција на културата и ги носи најзвучните, но и најквалитетните уметници од сите земјени меридијани.
 
-Продолжуваме да ја градиме успешната фестивалска приказна и веднаш по завршувањето на годинешното фестивалско издание ќе започнеме со подготовките за следното, велат од менаџментот на Националната установа „Охридско лето“.