• НОВОСТИ

  Националната установа „Охридско лето“ во знак на солидарност и хуман гест на Општата болница од Охрид и додели…

  Последниот концерт во овогодишното фестивалско издание на „Охридско лето“ беше одржан во предворјето на црквата „Св. Софија“ како концертен простор кој во текот на децениското постоење на фестивалот  ги докажува одличните акустички…

  Завесата на 61-то фестивалско издание на „Охридско лето“ ќе биде затворена со театарската претстава „На отворено море“ на текст од Бранислав Нушиќ, во режија на Егон Савин, а во изведба на Југословенскиот драмски театар од…

  Извонредните српски актерки Јована Беловиќ и Сања Марковиќ од Југословенскиот драмски театар- Белград вчеравечер на „Охридско лето“ ја донесоа театарската претстава..

  Средбата со уметниците Драган Средојевиќ – виолина, Србија и Ненад Ивовиќ – пијано, Србија, беше настан кој љубителите…

  Новости

  Националната установа „Охридско лето“ во знак на солидарност и хуман гест на Општата болница од Охрид и додели…

  Повеќе

  Последниот концерт во овогодишното фестивалско издание на „Охридско лето“ беше одржан во предворјето на црквата „Св. Софија“ како концертен простор кој во текот на децениското постоење на фестивалот  ги докажува одличните акустички…

  Повеќе

  Завесата на 61-то фестивалско издание на „Охридско лето“ ќе биде затворена со театарската претстава „На отворено море“ на текст од Бранислав Нушиќ, во режија на Егон Савин, а во изведба на Југословенскиот драмски театар од…

  Повеќе

  Извонредните српски актерки Јована Беловиќ и Сања Марковиќ од Југословенскиот драмски театар- Белград вчеравечер на „Охридско лето“ ја донесоа театарската претстава..

  Повеќе

  Средбата со уметниците Драган Средојевиќ – виолина, Србија и Ненад Ивовиќ – пијано, Србија, беше настан кој љубителите…

  Повеќе
 • Наши спонзори