Новости

19.10.2021

11:28

Националната установа „Охридско лето“ во знак на солидарност и хуман гест на Општата болница од Охрид и додели…

Повеќе

30.08.2021

08:54

Последниот концерт во овогодишното фестивалско издание на „Охридско лето“ беше одржан во предворјето на црквата „Св. Софија“ како концертен простор кој во текот на децениското постоење на фестивалот  ги докажува одличните акустички…

Повеќе

20.08.2021

10:31

Завесата на 61-то фестивалско издание на „Охридско лето“ ќе биде затворена со театарската претстава „На отворено море“ на текст од Бранислав Нушиќ, во режија на Егон Савин, а во изведба на Југословенскиот драмски театар од…

Повеќе

20.08.2021

10:14

Извонредните српски актерки Јована Беловиќ и Сања Марковиќ од Југословенскиот драмски театар- Белград вчеравечер на „Охридско лето“ ја донесоа театарската претстава..

Повеќе

19.08.2021

12:55

Средбата со уметниците Драган Средојевиќ – виолина, Србија и Ненад Ивовиќ – пијано, Србија, беше настан кој љубителите…

Повеќе

19.08.2021

10:23

Прекрасна синергија помеѓу вокалните солисти, сопраните Милена Арсовска и Гонца Богоромова-Краповски и баритонот Иван Наумовски и младите музичари од фестивалскиот камерен оркестар раководени од местро Паскал Галоа донесе…

Повеќе

19.08.2021

10:07

Претпоследната вечер од годинешното 61-во издание на фестивалот „Охридско лето“ е резервирана за Југословенскиот драмски театар од Белград, Република Србија и тетарската…

Повеќе

18.08.2021

09:56

Музичката програма на годинешното 61-во издание на фестивалот „Охридско лето“ ќе биде заокружена со Лирската вечер на фестивалски камерен оркестар и вокални солисти од…

Повеќе

18.08.2021

09:40

Женскиот младински хор „Менада“ од Тетово вчеравечер настапи на фестивалот „Охридско лето“ донесувајќи во предворјето на црквата „Света Софија“ православна духовна музика, со што…

Повеќе

17.08.2021

10:47

Претпоследниот концерт од музичката програма на 61-то издание на фестивалот „Охридско лето“ ќе го одржи тетовскиот Хор „Менада“ под диригентската палка на Ивица Зориќ, вечерва од 21 часот во предворјето на…

Повеќе
1 2 3 55