Новости

Концерт на Трио „Инвентио“ од Италија на „Охридско лето“- Префинет виолински звук

Настапот на италијанското трио „Инвентио“, за публиката на „Охридско лето“ беше прилика да слушне одличен камерен состав, што како формација ретко се сретнува на концертните

Повеќе »

Извонреднен концерт на гудачкото трио „Инвентио“ во црквата „Света Софија“

Младите но исклучително талентирани уметници од италијанското трио „Инвентио“, виолинистките Јулиа Беринскаја и Валентина Данелон и виолистката Ана Серова вчеравечер беа вистинско освежување за публиката

Повеќе »

Српска вечер на „Охридско лето“ со виртуозот Немања Радуловиќ и оркестарот „Double Sense“

Српско-францускиот виртуоз на виолина,Немања Радуловиќ, вечерва ќе настапи на „Охридско лето“ во рамки на традиционалната Српска вечер на фестивалот што се одржува со поддршка од

Повеќе »

„Госпоѓиците од Авињон“ –демистификација на петте жени од истоимената слика на Пикасо

Фестивалот „Охридско лето“ вчеравечер за публиката ја донесе балетската претстава „Госпоѓиците од Авињон“ изведена од Националната Опера и балет на Република Северна Македонија. Во извонредниот

Повеќе »

Рецензија: Концерт на FAME’S – европски изведувачки институт на „Охридско лето“ и уметницата Ирина Мурешану

Програмските тенденции на фестивалот „Охридско лето“ во музичкиот дел, последниве години, се стремат кон презентација на уметнички поставки, содржински занимливи за широк слушателски аудиториум. Концертната

Повеќе »

Постари Новости

ОПШТИНА ОХРИД ДОДЕЛИ ПОСЕБНО ПРИЗНАНИЕ ЗА НУ „ОХРИДСКО ЛЕТО“ ЗА ДОСТИГНУВАЊА ВО ОБЛАСТА НА КУЛТУРАТА

Советот на Општина Охрид на денешната 52-ра седница донесе Предлог одлука за доделување на посебно признание на НУ „Охридско лето“ за достигнувања во областа на

Повеќе »

СПОДЕЛИ