Новости

Концерт за пијано со Мимоза Ќека

Реномираната македонска пијанистка Мимоза Ќека вечерва ќе одржи целовечерен концерт на музичкиот репертоар на фестивалот „Охридско лето“. Во црквата „Света Софија“  со почеток во 21

Повеќе »

„Декамерон“ – претстава за човековата  кревкост но и за силата на човечкиот дух

Прилепските актери од Театарот „Војдан Чернодрински“  вчеравечер на фестивалската сцена Долни Сарај во рамки на драмската програма на „Охридско лето“  ја донесоа театарската претстава „Декамерон”

Повеќе »

Млади уметници ги усовршуваа музичките вештини под водство на професорите Перцан и Гулијева

Млади, но исклучително талентирани ученици од музичките училишта од повеќе земји годинава учествуваа на Меѓународниот семинар по барокна музика, виолина, виола и камерна музика што

Повеќе »

Постари Новости

Совршена вечер со двете пијана на „Охридско лето“ и уметниците Елзесер и Лечиќ

Двете пијана на „Охридско лето“  прозвучија совршено преку вештите раце на  пијанистите Хајди Елзесер од Северна Македонија и Ненад Лечиќ од Србија. Двајцата уметници соединети во клавирското

Повеќе »

Млади и талентирани музичари ги презентираа стекнатите искуства Меѓународниот семинар по виолина, виола и камерна музика

Завршен концерт на учесниците од Меѓународниот семинар по  виолина, виола и камерна музика се одржа вчера на фестивалот „Охридско лето“. Семинарот  се одржуваше изминатите денови во

Повеќе »

Неволович – Мрмевска – дуо со голема музичка интуиција и виртуозна техника

Заедничката енергија и врвните музички вештини на македонската пијанистка Калина Мрмевска и на белгиската виолинистка Надја Неволович беа вистински празник за љубителите на класичната музика

Повеќе »

СПОДЕЛИ