“Госпоѓиците од Авињон” – балет

Национална опера и балет, Македонија

 

ГОПОЃИЦИТЕ ОД АВИЊОН

Балет во 9 слики

 

АВТОРСКА ЕКИПА:

МУЗИКА: Калиопи Букле

КОРЕОГРАФИЈА И РЕЖИЈА: Олга Панго

ЛИБРЕТО И ДРАМАТУРГИЈА: Сашо Димоски

АСИСТЕНТИ НА КОРЕОГРАФОТ:  Горан Божинов, Саша Евтимова

КОСТИМОГРАФ: Раде Василев

МУЛТИМЕДИЈА И ДИЗАЈН: Емил Петров

ДИЗАЈН НА СВЕТЛО: Милчо Александров

ДИЗАЈН НА ШМИНКА: Златица Поповска

Користени се сценографски елементи од операта „Змејовата невеста“ – сценограф Валентин Светозарев

 

УЛОГИ:

ОЛГА КОЛКОВА – Александра Мијалкова

ДОРА МААР – Мими Поп-Алексова Атанасовска

ЕВА ГУЕЛ – Ивана Коцевска

МАРИ-ТЕРЕЗ ВАЛТЕР – Саша Евтимова

ФРАНСОАЗ ЖИЛО – Христина Наќевска

ПОШТАРОТ – Мирослав Митрашиновиќ

СЛАТКАРОТ – Балаж Лoчеи (Унгарија)

ПРИЈАТЕЛОТ – Агим Бафтии

ЧЕВЛАРОТ – Ендру Кук (Англија)

Дата

16 Јул 2023
Expired!

Време

21:00

Цена

MKD500.00

Категорија

музичка програма
Долни Сарај

Локација

Долни Сарај

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *