д.м.г

ИТАЛИЈАНСКИ ВРВНИ ТЕНОРИ ЌЕ ГО ОТВОРАТ 62-ТО „ОХРИДСКО ЛЕТО“

Четирите светски познати тенори од Италија, Алесандро Косентино Де Акриса, Федерико Сера, Џовани Мариа Палмиа и Уго Тарквини под диригентската палка на Лоренцо Бицари придружувани од Оркестарот на Националната опера и балет,  ќе го отворат 62-то издание на фестивалот „Охридско лето“,на 12 јули на Античкиот театар во Охрид . Директорката на НУ „Охридско лето“ Наташа …

ИТАЛИЈАНСКИ ВРВНИ ТЕНОРИ ЌЕ ГО ОТВОРАТ 62-ТО „ОХРИДСКО ЛЕТО“ Read More »