„Подиум на млади“ како предвесник на 62-то „Охридско лето“

Неколкумина млади и исклучително талентирани музичари годинава ќе бидат дел од „Подиумот на млади уметници“  што се одржува од 9 до 11 јули  како предвесник на фестивалот „Охридско лето“ . Во катедралната црква „Света Софија“ вечерва од 19 часот  ќе настапи српскиот пијанист Богдан Дугалиќ кој ќе изведе дела од Фредерик Шопен и Сергеј Прокофјев. …

„Подиум на млади“ како предвесник на 62-то „Охридско лето“ Read More »