д.м.г

„Профундис“ и маестра Дашиќ со прекрасна уметничка креација под сводовите на „Света Софија“

Извонредни македонски уметници соединети во камерниот ансамбл „Профундис“  вчеравечер одржаа концерт пред бројната публиката на фестивалот „Охридско лето“. Солисти на вечерта беа виолинистите Анна Кондратенко и Владимир Костов, како и Петар Макариевски кој музицираше на препарирано пијано. Прекрасната вечер под сводовите на акустичната црква „Света Софија“  ја диригираше маестра Ѓурѓица Дашиќ која  е уметнички раководител

„Профундис“ и маестра Дашиќ со прекрасна уметничка креација под сводовите на „Света Софија“ Read More »

Оркестарот на Операта на Српскиот народен театар од Нови Сад, и сопранот Марија Јелиќ вечерва на „Долни Сарај“

Програмата на 62 издание на фестивалот „Охридско лето“ вечерва(19.07 2022) продолжува со концерт на Оркестарот на Операта на Српскиот народен театар од Нови Сад, Србија под диригентската палка на Аргентинецот Луис Горелик. Солист на вечерта ќе биде сопранот Марија Јелиќ. Концертот ќе се одржи на сцената „Долни Сарај“ со почеток во 21 часот. Оркестарот на

Оркестарот на Операта на Српскиот народен театар од Нови Сад, и сопранот Марија Јелиќ вечерва на „Долни Сарај“ Read More »