д.м.г

„Чудна случка со кучето во ноќта“- црна комедија за предрасудите кон различностите

Урбана драма по текстот на Сајмон Стивенс, базиран на романот на Марк Хадон,а во режија на извонредната Зоја Бузалковска приредија вчеравечер  на „Охридско лето“ актерите на Драмски театар Скопје. Во рамки на драмскиот фестивалски репертоар, тие прикажаа врвна актерска игра, високо ниво на концентрација и кондиција  преку „Чудна случка со кучето во ноќта“ , претстава

„Чудна случка со кучето во ноќта“- црна комедија за предрасудите кон различностите Read More »

Во „Света Софија“ вечерва концерт на турскиот пијанист Хусеин Сермет

Турскиот пијанист и композитор со четиридецениска плодна кариера Хусеин Сермет вечерва ќе настапи во рамки на музичката програма на „Охридско лето“. Концертот ќе се одржи во црквата „Света Софија“ во стандардниот фестивалски термин, 21 часот. Сермет е уметник кого го отсликуваат разновидни музички интереси и исклучителната музичка визија која се огледува во широкиот и еклектичен

Во „Света Софија“ вечерва концерт на турскиот пијанист Хусеин Сермет Read More »