д.м.г

Спуштена завесата на 62-то „Охридско лето“

Југословенскиот народен театар од Белград, Србија вчеравечер на Античкиот театар со Чеховата „Вујко Вања“ ја спушти завесата на 62-то издание на фестивалот „Охридско лето“. Изминатите четириесет фестивалски денови  во Охрид се празнуваше врвната уметност во областа на класичната музика и театарот.  -Уметноста,  естетското доживување на врвните концерти и театарски претстави на автентичните локалитети, Античкиот театар, […]

Спуштена завесата на 62-то „Охридско лето“ Read More »