Новогодишен концерт за паметење на „Охридско лето“  со извонредниот квартет „Диогенес“

Настан за паметење проследен со бурни овации и ракоплескања од страна на публиката донесе синоќа новогодишниот концерт со светски познатиот квартет „Диогенес“ во организација на фестивалот „Охридско лето“. Со специјално одбрана програма на дела од Јозеф Хајдн, Ервин Шулхоф и Јоханес Брамс, младите виртуози од светот на класичната музика, Стефан Кирпал и Гундула Кирпал на […]

Новогодишен концерт за паметење на „Охридско лето“  со извонредниот квартет „Диогенес“ Read More »