Концертна вечер за паметење со гудачки квартет „Диогенес“

Фестивалот „Охридско лето“ потполно заслужено го носи епитетот најзначајна музичко-сценска манифестација во нашата земја. Но постојаната потрага по врвни уметнички достигнувања од сите сфери на уметноста, со особен нагласок на претставување квалитетни концертни остварувања, несомнено придонесува „Охридско лето“ да биде препознатлив македонски бренд од областа на културата и фестивал со светско реноме. Многуилјадната публика, вљубеници …

Концертна вечер за паметење со гудачки квартет „Диогенес“ Read More »