Министерството за култура и годинава одвои средства  за НУ „Охридско лето“

Министерството за култура на Република  Северна Македонија и годинава одвои финансиски средства за Националната установа „Охридско лето“. Средствата се доделуваат  во рамките на  Повикот за националните установи од областа на културата кој беше објавен во јуни 2022 година и ќе бидат искористени за реализација на годинешното 63-то издание на фестивалот „Охридско лето“ што ќе се одржи од 12 …

Министерството за култура и годинава одвои средства  за НУ „Охридско лето“ Read More »