„Охридско лето“ продолжува со концерти преку цела година, вечерва Велигденски концерт „Воскресение твоје“

Во организација на НУ „Охридско лето“ а по повод големиот верски празник Велигден вечерва во црквата „Света Софија“ во Охрид со почеток од 20 часот ќе се одржи концерт „Воскресение твоје“  со Женскиот камерен хор „Света Злата Мегленска“ од Скопје под диригенската палка на Летка Димовска Полизова a ќе настапат солистите Надежда Рубен, Јасмина Димитровска …

„Охридско лето“ продолжува со концерти преку цела година, вечерва Велигденски концерт „Воскресение твоје“ Read More »