д.м.г

Рафинирано хорско музицирање со ангелските гласови од „Света Злата Мегленска“

Во типичниот сакрален амбиент на црквата „Света Софија“ во Охрид, Женскиот камерен хор „Света Злата Мегленска“ вчеравечер приреди  прекрасно спиритуално чествување во духот на православното црковно пеење. Велигденскиот концерт под наслов „Воскресение твоје“ се одржа во организација на НУ „Охридско лето“, установа која останува доследна на презентирањето и промовирањето на високите уметнички вредности. Репертоарот  на

Рафинирано хорско музицирање со ангелските гласови од „Света Злата Мегленска“ Read More »