д.м.г

Театарската претстава „Нора“  вечерва на драмскиот репертоар на „Охридско лето“

Фестивалската програма на 63-тото „Охридско лето“продолжува вечерва со театарската претстава ,,Нора” од Хенрик Ибзен, во режија на Нела Витошевиќ, а во изведба на актерите од Градски театар Љубљана (МГЉ), Словенија. Двочасовната претстава наменета за целата публика ќе се игра во Центарот за култура „Григор Прличев“ со почеток во 21 часот.  „Нора“ или „Домот на куклата“ […]

Театарската претстава „Нора“  вечерва на драмскиот репертоар на „Охридско лето“ Read More »

Рецензија: Џозеф Тавадрос – виртуозна приказна на уд на „Охридско лето“

За солистичкиот концерт на инструментот уд, што го приреди Џозеф Тавадрос, екстравагантниот австралиски уметник (роден во Каиро, живее во Лондон, а настапува насекаде) на годинешново „Охридско лето“ имаше необично голем интерес и интернационална публика (негови фанови) од сите страни на светот. Овој, по многу нешта несекојдневен, а исклучително добар музичар ја „обои“ програмата на фестивалот

Рецензија: Џозеф Тавадрос – виртуозна приказна на уд на „Охридско лето“ Read More »