д.м.г

Претставата „Лагата“ вечерва ќе ја спушти завесата на 63-тото „Охридско лето“

Импресивни, возбудливи и блескави доживувања на врвните концерти и театарски претстави кои ги понудивме на ова 63. фестивалско издание на автентичните локалитети, Античкиот театар, црквата Св.Софија, предворјето на Св. Софија, Долни Сарај, и Центарот за култура се сведоштво дека фестивалот „Охридско лето“ е специфичен и посебен, препознатлив и единствен на нашите простори, како еден од […]

Претставата „Лагата“ вечерва ќе ја спушти завесата на 63-тото „Охридско лето“ Read More »

Бројна публика и долги овации за крај на музичкиот репертоар на 63-тото „Охридско лето“

Во црквата „Света Софија“  вчеравечер одекнаа извонредните вокални способности на членовите од професионалниот мешан хор „Про Арс“. Бројната публика и долгите овации беа знак дека на музичкиот репертоар на фестивалот „Охридско лето“ се одржа уште еден прекрасен концерт што долго ќе се памети. Хорот „Про Арс“ ја изведе програмата „12 месеци“ од композиторот Живојин Глишиќ

Бројна публика и долги овации за крај на музичкиот репертоар на 63-тото „Охридско лето“ Read More »