РЕЦЕНЗИЈА: Белградскиот драмски театар со „Лагата“ за крај на „Охридско лето: „Висококалорична“ актерска игра во претставата за ептен опасни врски

Дали треба секогаш да ја говориме вистината и зошто не? Претставата „Лагата“ пред преполното гледалиште на Античкиот театар понуди неколку одговори. И – сите се точни и сите се лажни истовремено Ако вистината и лагата во нашето животно секојдневие се соединуваат во некој амалгам како потрага по „алгоритмот на среќата“ – или како и да …

РЕЦЕНЗИЈА: Белградскиот драмски театар со „Лагата“ за крај на „Охридско лето: „Висококалорична“ актерска игра во претставата за ептен опасни врски Read More »