Велигденски концерт на НУ „Охридско лето“ со женскиот хор „Менада“

Во организација на НУ „Охридско лето“, а по повод големиот верски празник Велигден, ќе се одржи Велигденски концерт на православна духовна музика со женскиот хор „Менада“ од Тетово под диригенската палка на професор Ивица Зориќ. „Со овој концерт заокружуваме програмата која веќе трета година ја реализираме надвор од традиционалната фестивалска рамка 12 јули- 20 август. Имавме прекрасни концерти преку цела […]

Велигденски концерт на НУ „Охридско лето“ со женскиот хор „Менада“ Read More »