Квалитетна и атрактивна програма на 59-тото „Охридско лето“

Programa O.L MK 2019

Programa O.L2019 ENG

 

„Охридско лето“ и годинива ќе понуди квалитетна и атрактивна програма со ексклузивни уметници со што се очекува да привлече бројна публика, не само од државава, туку и од регионот и пошироко. Честа да го отвори 59-тото фестивалско издание, на 12 јули на Античкиот театар, ја има мегапопуларната британска виолинистка Ванеса Меј, а фестивалската завеса на 20 август ќе ја спушти Народниот театар од Белград, со театарската претстава „Иванов“ од Антон Павлович Чехов и во режија на Татјана Мандиќ Ригонат. Охрид, од 12 јули до 20 август ќе биде уметничка сцена за големите уметници од светот и културно прибежиште за љубителите на уметноста.