На „Охридско лето“ изложба на уметнички дела од Калина Брајковска

„Зад виножитото“ е насловот на изложбата на уметнички дела од Калина Брајковска што ќе биде отворена вечерва во рамките на фестивалот „Охридско лето“.

Се работи за слики изработени со масло на платно кои ќе бидат изложени во Големиот изложбен салон на Центарот за култура „Григор Прличев“. Изложбата ќе биде отворена во 21 часот.

Калина Брајковска, дипломирала на Филозофскиот факултет на отсек историја на уметност со археологија со висок просек. Живее и работи во Скопје, се занимава со применета уметност (дизајн) и сликарство од мала возраст. Реализирала повеќе изложби од кои позначајни се: групна изложба во галеријата на НЛБ Банка, дизајн на парчиња облека  на неделата на дизајн во Куршумли Ан – Скопје, изложба во фоајето на МКЦ Скопје, изложба на саемот за дизајн во Торино (Дизајн на парчиња облека), самостојна изложба во Галеријата на Младинскиот културен центар – Скопје, самостојна изложба во кафе – галерија Концепт 37 – Скопје.