„Охридско лето“ и помагателите на терен

Фестивалот „Охридско лето“ и помагателите на овој најголем културен бренд во Република Македонија денеска ја запознаваа јавноста со програмата на фестивалот што свечено ќе започне вечерва во 21 часот на Антички театар во Охрид со концерт на оперските ѕвезди Елена Мошук и Калин Братеску, под диригентската палка на Николае Молдовеану, а во придружба на оркестарот на Македонската филхармонија.