„Охридско лето“ ја продлабочува соработката со Словенечката филхармонија

Во рамките на работната посета на Р.Словенија, директорката на НУ Фестивал „Охридско лето“, Наташа Поповиќ и претседателката на УО на фестивалот Нина Момировска, остварија средба со директорот на Словенечка филхармонија, Клемен Хвала. На состанокот е договорена соработка помеѓу двете високо реномирани установи од областа на културата. Меѓу другото, се разговараше и за настап на директорот Хвала кој е познат и признат виолончелист на 59-тото „Охридско лето“ заедно со гудачкиот квартет во кој музицира тој. Инаку, Поповиќ и Момировска, претходно остварија работна средба и со првиот човек на Љубљански фестивал Дарко Брлек, кој исто така го потврди неговото присуство на следното издание на „Охридско лето“.