Оперската дива Елена Мошук пристигна во Македонија

На скопскиот аеродром доцна попладнево пристигна оперската дива Елена Мошук која ќе го отвори годинешното издание на фестивалот „Охридско лето“.

Сопранистката Мошук се очекува вечерва да допатува во Охрид и ќе биде сместена во апартман во хотелот „Инекс Горица“, а утре, ќе се обрати на прес-конференција на која ќе го најави својот настап заедно со романскиот тенор Калин Братеску и диригентот Николае Молдовеану.

По прес-конференцијата, покровителот на „Охридско лето“, Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов, за Мошук и останатите уметници кои на 12.јули, на Античкиот театар ќе го отворат фестивалското издание ќе организира свечен коктел во Вила „Билјана“.