Почитувани театарски работници честит денот на театарската уметност

Како Фестивал кој повеќе од половина век покрај класичната музика ја негува и театарската уметност, достигнувајќи ги највисоките уметнички врвови со реномирани домашни и странски театарски куќи,  упатуваме искрени честитки по повод Светскиот ден на театарот.

Со посебна мотивираност и посветеност, благодарение на Вашата врвна естетска уметност, и во годините кои следат ќе понудиме една театарска креација која ќе остави белег во фестивалската историја и ќе ја надоплнува квалитетната традиција,  доволно уникатна за сцената на нашата најпрестижна музичко сценска манифестација, Фестивалот Охридско лето.

Почитувани театарски работници,

Нека Ви е честит Светскиот ден на театарската уметност