Претседателот Иванов присуствуваше на Француската вечер на „Охридско лето“

Претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов кој е покровител на фестивалот „Охридско лето“ синоќа го проследи концертот на двајцата врвни француски пијанисти кои настапија на фестивалот, Мишел Бурдонкле и Николас Бурдонкле.

Публиката во чии редови беше и амбасадорот на Република Франција во република македонија, Кристијан Тимоние,  синоќа уживаше во извонредната интерпретација на дела од француски и руски композитори што беа изведени во акустичната катедрала „Света Софија“.

 

Француската вечер на фестивалот „Охридско лето“ е традиционална, и секоја година се одржува со поддршка на Амбасадата на Франција во Република Македонија и Францускиот институт во Скопје.