Новости

„Охридско лето“ денеска: Концерт на Франк Дупре Трио и изложба на Александар Томовски

Фестивалскиот репертоар на 63-тото „Охридско лето“ вечерва ќе донесе концерт на Франк Дупре Триото од  Германија и изложба на фотографии од Александар Томовски. Во стандардниот

Повеќе »

Концертна вечер на „Охридско лето“ посветена на флејтистот Илија Зимбо

Во историјата на македонската музичка интерпретатива, меѓу атристите што со своите високи уметнички дострели и харизматична појава оставија силен траг, се наоѓа флејтистот Илија Зимбо.

Повеќе »

Виолинистот Богосављевиќ му посвети композиција на фестивалот „Охридско лето“

Истакнатиот српски виолинист и педагог Јован Богосављевиќ  вчеравечер на „Охридско лето“ ја промовира својата композиција „Аргентинска фантазија“, напишана специјално за овој фестивал. Богосављевиќ на подиумот

Повеќе »

Постари Новости

„Охридско лето“ донесе уникатна програма на четири пијана и гудачки камерен оркестар со чешки уметници

Вечер што долго ќе се памети приредија синоќа врвни уметници од Република Чешка кои во рамките на музичката програма на фестивалот „Охридско лето“, во предворјето

Повеќе »

„Охридско лето“ и македонските уметници со постхумен концерт му оддадоа почит на композиторот Томе Манчев

Фестивалот „Охридско лето“  синоќа организира концерт со кој му оддаде почит на истакнатиот македонски композитор Томе Манчев. Ова е првиот постхумен концерт што ќе остане

Повеќе »

Романтична пијано-вечер со македонската уметница Ѓошевска

Врвни професионални перформанси, виртуозност и изразена индивидуалост донесе извонредната македонска пијанистка Марија Ѓошевска вчеравечер во рамките на  музичката програма на фестивалот „Охридско лето“. Настапот на пијанистката

Повеќе »

Музичка вечер посветена на композиторот Томе Манчев

Музичката програма на Охридско лето вечерва ќе биде посветена на композиторот Томе Манчев. Солисти-изведувачи на неговите дела ќе бидат: Марјан Милошевски-фагот, Весна Ангеловска –Христов-пијано, Горан Начевски-баритон,

Повеќе »

СПОДЕЛИ