Новости

Дуо „Гелебешеви“ – перфекционисти во музичката креација

За прекрасната музичка вечер на фестивалот „Охридско лето“ вчеравечер се погрижија уметниците од пијано-дуото „Гелебешеви“. Извонредните пијанисти Катерина Костадиновска-Гелебешева и Григор Гелебешев ја воодушевија публиката

Повеќе »

Постари Новости

Театар Kомедија вечерва ќе ја изведе „Вечера за глупаци“ на „Охридско лето“

Театар Комедија од Скопје  вечерва ја продолжува драмската програма на фестивалот „Охридско лето“ со изведбата на театарската претстава „Вечера за глупаци“ вечерва на сцената „Долни

Повеќе »

Француската харфистка Елоиз Карлин-Џонс воодушевена од Охрид

Фестивалот Охридско лето и годинава го продолжи проектот,  запознавање на уметниците со древниот Охрид преку прошетка со професионален туристички водич. Француската харфистка Елоиз Карлин-Џонс беше воодушевена

Повеќе »

СПОДЕЛИ