Новости

Постари Новости

Костовски: Соработката со „Охридско лето“ ќе продолжи и во иднина

Традиционалната Полска вечер на фестивалот „Охридско лето“  годинава беше во знакот на познатиот Варшавски хармоникашки квинтет кој синоќа одржа концерт во црквата „Света Софија“ .

Повеќе »

Полска вечер на „Охридско лето“

Во рамките на традиционалната Полска вечер на фестивалот „Охридско лето“ вечерва концерт ќе одржи Варшавскиот хармоникашки квинтет. На програмата на вечершаниот концерт што ќе се

Повеќе »

Премиера на „Охридско лето“: „Кралот Лир“ низ призмата на извонредниот Диего де Бреа

Во продукција на реномираниот Турски театар од Скопје, а во рамките на драмската програма на фестивалот „Охридско лето“, синоќа премиерно се одигра една од најпознатите шекспирови драми „Кралот

Повеќе »

СПОДЕЛИ