д.м.г

Српската вечер на Охридско лето-Врвно естетско доживување со  виртуозот Миленковиќ и камерниот оркестар „Камерата Нови Сад“

Врвно естетско доживување приредија за бројната публика на „Охридско лето“ виртуозот на виолина со светско реноме Стефан Миленковиќ и камерниот оркестар „Камерата Нови Сад“ од Србија вчеравечер на  Долни Сарај во рамките на Српската вечер на фестивалот. Српската вечер ја отворија директорката на НУ „Охридско лето“, м-р Наташа Поповиќ  и министерот за надворешни работи на Република Србија, […]

Српската вечер на Охридско лето-Врвно естетско доживување со  виртуозот Миленковиќ и камерниот оркестар „Камерата Нови Сад“ Read More »

Ново музичко-сценско уживање од Наташа Поплавска на Долни Сарај

Музичката програма на фестивалот „Охридско лето“продолжува  вечерва од 21 часот на сцената „Долни Сарај“ со кабарето „Животот е…“  од Наташа Поплавска. По успешните мјузикли „Чикаго” и „Мама миа” во кои македонската публика уживаше изминатите години, а по двегодишна пауза во која светот застана, Наташа Поплавска на публиката повторно ќе и понуди музичко – сценско уживање

Ново музичко-сценско уживање од Наташа Поплавска на Долни Сарај Read More »

Самостојна изложба на д-р Наташа Попоска-Карче на „Охридско лето“

Во рамките на 62-то „Охридско лето“ вечерва ќе биде отворена самостојна изложба на д-р Наташа Попоска-Карче. Изложбата со наслов „Приказна од  душата-сликам со тебе“ ќе се одржи во Предворјето на црквата „Света Софија“ со почеток во 20 часот. Ликовната поставка e компилација од  дела што одликуваат четири базични емоции и тоа: среќа,љубов, тага и радост.

Самостојна изложба на д-р Наташа Попоска-Карче на „Охридско лето“ Read More »