Рецензија: Младешкиот елан на триото „Инсендио“

Читајќи ја биографијата на триото „Инсендио“ од Република Чешка, сочинето од младите уметници Каролина Франтишова (пијано), Филип Зајков (виолина) и Вилем Петрас (виолончело), добиваме солидна основа, за априори да изградиме позитивно мнение и со таква поткрепа, да пристапиме кон слушање на нивното музицирање. Имено, овој камерен состав, основан во 2016 година во Прага, во својата …

Рецензија: Младешкиот елан на триото „Инсендио“ Read More »