д.м.г

Охридско лето е кодот на културата на Балканот, кажа Поповиќ пред делегатите на ЕФА на најголемиот културен собир во Гирона, Шпанија

Директорката на НУ „Охридско лето“, Наташа Поповиќ изминативе четири дена ги презентираше успесите на Фестивалот на Самитот на уметнички фестивали во Гирона, Шпанија во чии рамки се одржа и 70. Генерално собрание на Европската фестивалска асоцијација (ЕФА). Поповиќ, која пред две години ја доби титулата почесен делегат на ЕФА, рече дека членството во оваа елитна …

Охридско лето е кодот на културата на Балканот, кажа Поповиќ пред делегатите на ЕФА на најголемиот културен собир во Гирона, Шпанија Read More »