Најубавите традиционални македонски бисери прозвучија како класични дела

Македонски традиционални мелодии преработени уметнички како класични дела беа изведени на концертот што се одржа вчеравечер во организација на НУ „Охридско лето“. „Деспина“, „Дафино“, „Налеј, налеј“ „Чифлик“, „Тиквешки марш“ беа дел од композициите кои ја воодушевија публиката во катедралната црква „Света Софија“. Концертот е авторски проект на еден од најистакнатите македонски уметници Љупчо Коскаров кој …

Најубавите традиционални македонски бисери прозвучија како класични дела Read More »